大学教育新东方网 > 大学教育 > MBA > 试题 > 历年真题 > 文章正文

2011年在职MBA英语阅读练习题附答案(八)

分享到:

2012-04-05 15:14  作者:  来源:网络  字号:T|T

  With the invention and development of television, entertainment has grown much more visual in character and is demanding less and less use of the imagination, considered by many to be man's greatest faculty. But its greatest inadequacy lies in its inability to exercise just those creative powers in men which are called upon and developed in the pursuit of a worthwhile hobby, This lack is not serious while a man is still fully employed in his day-to-day work which itself often gives him opportunities to create either with his hands or with his mind. At this time he seeks only some form of relaxation in his leisure. There comes a time, however, when he must retire from his occupation on account of age, and it is then that these shallower pastimes, useful enough has a form of relaxation, might cease to satisfy the hitherto active man. Today, many elderly people are finding this to be true, and seem constantly to be suffering from a sense of frustration after retirement, which reveals seem constantly to be suffering from a sense of frustration after retirement, which reveals itself in a short temper and slow degeneration of health, the two most common symptoms.

  1. The writer criticizes visual entertainment because

  A. it does not require man's creative powers.

  B. it demands too much of our imagination.

  C. it can not improve our intelligence and skill.

  D. it leads man to slow degeneration in health.

  参考答案:C

  2. What is regarded as man’s greatest faculty?

  A. Entertainment

  B. Character

  C. Hobbies

  D. Imagination

  参考答案:D

  3. While fully employed, men look for

  A. visual entertainment that requires imagination in their leisure.

  B. opportunities to create either with their hands or with their minds in their leisure.

  C. something that will help them relax in their leisure.

  D. creative hobbies in their leisure.

  参考答案:C

  4. When retired, the elderly people find that

  A. shallower pastimes can no longer satisfy them.

  B. it is unnecessary to cultivate creative hobbies in their younger days.

  C. doing anything after retirement is unnecessary.

  D. relaxation is most suitable for their retired life.

  参考答案:A

  5. It can be inferred from the passage that

  A. hobbies are more important to the young than to the elderly.

  B. we should develop worthwhile hobbies when we are young.

  C. in ancient times entertainment was more visual in character.

  D. hobbies are not important in the health of modern men.

  参考答案:B

工商管理硕士 MBA 英语辅导 相关文章导读

热点课讯

精彩问答

提问